Dessa 7 metoder gör din pool miljövänlig

UV-rening

En UV-renare bygger på ultraviolett ljus som desinficerar vattnet och dödar bakterier och virus vilket gör att klorförbrukningen förminskas. Detta leder dels till mindre kemikalie utsläpp men ger även klarare vatten och gör att poolanvändarna inte får röda, kliande ögon.

Solvärme

Den kanske mest självklara och också mest använda metoden för att göra sin pool mer miljövänlig och för att sänka uppvärmningskostnader är att använda en solpanel. För dig som inte är bekant med dessa, är de tillverkade av ett speciellt material som kan omvandla solenergi till värmeenergi och därmed nästintill kostnadsfritt värma upp din pool.

Värmepump

Ett annat sätt att spara på rörliga utgifter och för att hjälpa miljön är att använda en värmepump. Dessa hämtar energi från luften och omvandlas till värmeenergi som värmer din pool.

Värmeväxlare

För att få ut det mesta av dina alternativa uppvärmningsmetoder bör du ha en värmeväxlare som automatiskt hämtar värme från den mest gynnande metoden beroende på tillfälle.

Saltklorinator

För att sänka klorförbrukningen kan man använda en saltklorinator som använder salt från poolvattnet för att tillverka klor.

Aktivt syre

Det är allmänt känt att kemiska utsläpp är ett stort miljöproblem. Aktivt syre eller Nicosil kan därför vara en perfekt lösning för dig som vill ha en kostnadseffektiv och miljövänlig desinfektionsmetod.

Lokal leverantör

Om du ännu inte köpt en pool men funderar på att göra det, rekommenderas det att du väljer en leverantör med lokal nära dig, för att på så sätt kunna reducera bränsleutsläpp och transportkostnader.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.