Be din poolkonsult att gräva eller inte?

Det finns flera för- och nackdelar med att gräva ner poolen och att låta den stå ovan jord. En nedgrävd pool kallas oftast för markpool och en inte nedgrävd pool kallas ovanmarkpool.

Kostnasmässigt blir det till en början dyrare att gräva ner poolen, eftersom detta dels tar lång tid och kostar mycket resurser. Kolla med din poolkonsult om du kan få ett bra paket inför grävningsprojektet. I långa loppet däremot, så sparar du pengar på att gräva ner poolen, eftersom det ger naturlig isolering till poolen och på så vis ger lägre uppvärmningskostnader.

Ifall du enbart vill ha en pool under en kort tid, på grund av att du planerar att flytta snart eller liknande, är det ett bra alternativ att ha en ovanmarkpool. Dessa är oerhört lätta att bygga och projektet kan vara klart på ett par ynka månader.

För mer råd ifall du ska ha en markpool eller ovanmarkpool rekommenderas att du söker på Pool Guide på Google. Där kan du hitta fler specifika och mer detaljerade guider. Ett annat tillvägagångssätt är att kontakta din poolkonsult och be om råd.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.