Felsöka poolpump problem del 1

Pumpen fungerar inte effektivt

Att pumpen inte pumpar effektivt gör att pumpen förlorar hela sin funktion. Detta kan bero på ett flertalet olika anledningar, bland annat att pumpen är inställd på att pumpa åt fel håll, detta främst för pumpar som går i tre olika faser. Lös problemet genom att helt enkelt ändra rotationsriktningen. Ifall pumpen ännu inte fungerar så finns en drös andra faktorer som spelar in.

Kontrollera säkringarna, backspola filtret, kolla att breddavloppets vattennivå är tillräckligt hög, att dräneringspluggen är helt åtdragen och ifall packningen känns torr. Om du gjort allt detta och pumpen ännu inte fungerar kan det ha kommit in skräp mellan pumplocket och pumphuset. Lös det genom att droppa ett par droppar rengöringsmedel och sätt igång pumpen på aktivt läge ett par sekunder tills bubblor poppar upp. Det sista du kan göra är att kolla att centralventilens anslutningar sitter anslutna åt rätt håll.

Pumpen läcker vatten

Ibland kan poolpumpen läcka, oftast är läckan vid poolens insug av vatten eller vid breddavloppets rör. Detta beror på att rörskarvarna, kopplingarna och ventilerna kan ha fått för högt tryck och därmed flyttat på sig lite och en läcka uppstår. Lös detta genom att dra åt litet extra alternativ använd lite lim. En annan orsak som kan ge läckage är ifall luft kommit in sugsidan och tagit sig in till motorn och därmed skapat en läcka. Detta är lite svårare att lösa, och kräver ofta en komplett nedmontering av pumpsystemet.

För ytterligare problem följ del 2 av poolpump problem guiden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.