Hur stor och kraftig poolpump behöver jag?

Beroende på hur kraftigt du använder din pool och hur ofta du vill rengöra, tömma och backspola poolen så kommer storleken och kraften av din poolpump variera. Det finns 1-fas och 3-fas pumpar. Nackdelen med 1-fas motor är att högsta möjliga effekt är 2kW (2.5 Hästkrafter) medan en 3-fas kan komma upp effekter nästan tiodubbla så höga. Detta innebär alltså att en 3-fas pump är ännu starkare.

Att tänka på när man köper poolpump är att många pumpar stängs av vid +5 grader. Detta innebär att poolen inte kommer bli användbar, eller åtminstone renad, under vinterhalvåret. Om du önskar att kunna använda poolen under vintern är det därför att köpa en speciell pump som klarar av låga temperaturer.

Nackdelen med att ha en stor pump är vid filtrering. Vid denna process vill man nämligen ha så långsamt vattenflöde som möjligt så att filtreringen blir ännu bättre. Vid backspolning och tömning av poolen sparar man däremot mycket tid på att ha en kraftig stark.

När poolpumpen är installerad kan det hända att något problem inträffar. För att vara på säkra sidan rekommenderar vi att du lägger till våran poolpump problem lösningsguide bland dina bokmärken.

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] arbetat ett tag samlas mycket smuts i filtertanken. Denna smuts tas bort genom att backspola din poolpump, vilket i praktiken innebär att vattnet strömmar åt motsatt håll och sköljer rent […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.