Kolla pH värde och klorhalt

En stor pool definieras som en markpool större än 4×6 meter eller en ovanmarkpool i liknande storlek. För att hålla poolen i gott skick och för att ha rent vatten behövs en del instrument och en del åtgärdar måste göras. De fasta verktyg som behövs är ett reningsverk, en bottendamsugare, en pH- och klormätare. Dessutom behövs en del produkter som klortabletter, chockklortabletter och saltklorinator.

Din pH- och klormätare bör användas varje vecka för att dubbelkolla att alla värden ser bra ut. Vanligtvis ska pH värdet vara mellan 7.2 till 7.6 och klorhalten varierar. För att undvika bakterier och alger så rekommenderas att du desinficera poolen sporadiskt. Detta görs med speciella klorpuckar ungefär en gång i veckan. Innan du tillsätter kloret är det viktigt att dubbelkolla att pH värdet är inom rekommendera värden, eftersom att kloret annars inte fyller sin funktion.

Vid kraftig användning av spa- eller poolanläggningen, vid högre vattentemperatur, ifall vattnet blir grumligt eller väggarna blir hala så förbrukas kloret snabbare, och då kan det vara bra att ibland chockklorera.

För mindre pooler, exempelvis uppblåsbara plastpooler så ska klorhalten vara 1-3ppm, vilket oftast kan vara förhållandevis svårt att hålla på grund av den lilla volymen. För att hålla detta stabilt rekommenderas att dagligen mäta klorhalt och pH värde.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.