Storlek på poolen

Den vanligaste poolstorleken är 4 x 8m. Det kan vara svårt att föreställa sig hur stort detta är, men det räcker för att kunna simma ett par meter för att sedan få vända. Som ett exempel är den typiske simhallsbasängen 25m lång, vilket innebär att denna pool är en tredjedel så lång.

Självklart går det också välja en annan storlek. En större pool ger fördelen att du kan simma längre, och även får fler plats i poolen samtidigt. Nackdelen är, som kanske underförstått, att uppvärmningskostnaderna blir högre och reningsprocessen tar längre tid. Ett alternativ är därför att istället investera i en liten, men mysig, pool. Den lilla poolen är inte ämnad för simmande utan snarare för att koppla av efter en lång vecka.

Även om det är lockande att spara tusenlappar på att köpa en liten pool får man inte glömma bort att hela familjen och eventuellt vänner måste kunna få plats samtidigt, annars försvinner hela nöjet. Din pool leverantör kan försöka bestämma storlek åt dig, dessa tips kan vara värdefulla men i slutändan ska du själv välja storlek utifrån dina behov.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.