Tips när du rengör din pool

Det finns många olika sätt att rengöra poolvatten på, men alla är inte skonsamma. Genom att välja rätt typer av rengöring kan du spara badets hållbarhet och ta hänsyn till din egen hälsa. Vissa ämnen irriterar hud och ögon, och andra sliter på badets mekanism. Klor, till exempel, är effektivt bakteriedödande, men inte skonsamt för slemhinnor och hud. Alltså är det inte optimalt att ta ett beslut enbart baserat effektivitetsgrad.
Det bästa sättet att säkra en mångsidig rengöring är att använda sig av både mekanisk och kemisk rengöring. Bland mekanisk rengöring används ofta sandfiltrering. Som namnet antyder är detta ett filter som med hjälp av olika typer av sand filtrerar bort smuts och partiklar som inte hör hemma i en pool. Att man bara behöver byta ut sanden en, max två gånger per säsong gör denna rengöringsmetod inte bara rengöringseffektiv, utan även tidseffektiv.
För att kemiskt rengöra, utan att skada hud eller bad, kan man istället för klor använda sig av till exempel aktivt syre, brom eller produkter som SpaFrog. Dessa tar hänsyn till miljön likväl som din hälsa. Kom ihåg att du, oavsett rengöringsmetod, måste ha koll på PH-värdet, för att undvika hudirritation och ineffektiv rengöring. Medel för att höja och sänka PH-värdet finns vanligtvis där man köper pool, spabad eller pooltillbehör.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.