Utbyte och påfyllning av Spa Frog kassetter

Spa Frog är ett populärt rengöringssystem för spabad som poolanvändare runt om i världen uppskattar högt. Detta på grund av dess effektiva, prismedvetna och miljövänliga rengöringsmetod.

Var fjärde vecka måste bromkasseter, som vanligen är gula, bytas ut eller fyllas på. Detsamma gäller även för mineralkassetten som vanligen är blå, men detta ska ske en gång i kvartalet eller vid ett komplett vattenbyte.

Hur man byter ut Spa Frog kassetterna

Börja med att stänga av ditt spabad och skruva loss locket till Spa Frog systemet. Lyft upp kassetthållaren genom att vrida handtaget moturs samtidigt som du lyfter. Fyll på hållarna med nya kemikalier och sätt tillbaks kassetterna i respektive hållare.

Öppna upp kassetthållaren och installera tillbaks bromkassetten underst och mineralkassetten ovanpå. Tryck hållarna nedåt och vrid lockets handtaget medurs. Sätt på strömmen och låta rengöringssystemet jobba ett par timmar så allt desinfektionsmedel hinner återgå till normala nivåer.

Om du byter ut mineralkassetten vid vattenbyte så är det viktigt att balansera alla mätvärden till rekommenderade nivåer. Vanligen är det alkalinitet- och pH-värdet som krånglar, så se till att dessa två värden är godtyckliga. När vattenbytet är utfört kan en chockklor tablett tillsättas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.