Vad är en pool liner

En pool liner är det inre lagret av poolen och håller allt vatten på plats samtidigt som det är till för att styla poolen.

Materialet för en pool liner är vanligen vinyl eller pcv där tjockleken och färgen kraftigt varierar. När man beräknar hur tjock en pool liner är utgår man från ett mått av 100 där en basic liner har tjockleken 20-40 av 100 medan en slittålig liner har tjockleken 50-80 av 100. De slittåliga pool liner är som sagt väldigt tåliga och överlever vanligen runt 15 år om den inte blir skadad av vassa föremål.

En pool liners hållbarhet beror till stor del på skötseln. Liner slits av solljus, diverse dåliga kemikalier och höga vatten temperaturer. För att motverka detta slitage bör en poolduk alltid användas, vattentemperaturen bör inte överstiga 30 grader, och enbart godkända rengöringskemikalier bör användas. Om linern inte skyddas så torkar den, blir stel och till sist spricker. Till en ovanmarkpool blir slitaget högre. Att tänka på för ovanmarkspooler är att pool linern bör vara fastspänd med en hänglist mot poolsargen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.